K U M M I L A P S I T O I M I N T A A KENIASSA

 

MITEN KAIKKI ALKOI
NÄIN TOIMIMME
KEHITYSYHTEISTYÖ-
HANKKEEMME
TULE KUMMIKSI

VAPAAEHTOIS-
TYÖHÖN

MISSÄ NAKURU ON 
KAMPANJAT
UUTISIA
LINKKEJÄ
YHTEYSTIEDOT

[etusivulle]


   MISSÄ NAKURU ON?

Nakuru on Kenian neljänneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee n. 200 km pääkaupunki Nairobista luoteeseen. Nakurun kaupunki on ns. Afrikan suuren hautavajoaman, Rift Valley:n, pohjalla ja lähes päiväntasaajan kohdalla.

Alue on n. 1500 m merenpinnan yläpuolella, joten sen ilmasto on näin eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna erityisen miellyttävä. Meidän kesäaikanamme Nakurussa eletään talvi- ja sadekautta, jolloin siellä saatetaan saada rankkasateitakin ja lämpötila voi jäädä "vain" +10 asteeseen. Talviaikanamme Nakurussa puolestaan on kuivaa, pölyistä ja lämpömittari nousee keskimäärin +30 asteeseen.

Nakuru on maakunnan pääkaupunki ja se sijaitsee tuliperäisellä, hedelmällisellä maaperällä, aivan entisen tulivuoren Menengei -kraaterin juurella ja Nakuru -järven rannalla. Nakuru on siis myös tunnettu luonnonpuistostaan, joka ympäröi flamingoista vaaleanpunaisenaan olevaa soodajärveä. Lake Nakuru National Park:ssa elelee mm. leijonia, harvinaisia panttereita, sarvikuonoja, virtahepoja, kirahveja, seeproja, erilaisia antilooppeja ja apinoita. Rift Valley:n alue on myös lintujen muuttoreittien varrella, joten se on lintu-harrastelijoillekin kuin paratiisi.

Lue lisää tietoja Keniasta:

World Fact Book:n verkkosivuilta.

Lake Nakuru National Park

Interaktiivinen Kenian kartta

 

             
KARTTA SUUREMPANA KARTTA SUUREMPANA